joi, 3 aprilie 2014

Metode de a aduce mai multa lumina naturala in casa ta



Lumina naturala este un atribut esential in orice locuinta, iar valoarea ei nu poate fi inlocuita cu nimic. In functie de spatiul respectiv, lumina naturala poate fi marita realizand diverse schimbari in decor.

1 Exploateaza ferestrele care dau spre sud

Unul dintre cele mai bune spatii din casa este cel cu ferestrele spre sud. Aici ai parte de multa lumina, chiar si iarna. Daca iti faci propria casa, alege sa construiesti aici ferestre mari, pentru ca lumina sa poata invada incaperea. Vei putea apoi sa pui in straturi perdele si draperii , pentru a gasi intensitatea potrivita de lumina de care ai nevoie.
Daca stai la bloc, este bine sa folosesti aceasta incapere ca pe una principala ( camera de zi ), pentru a te putea bucura de lumina naturala toata ziua.

2 Alege tuneluri solare

Daca stai la casa, in camerele din interior, care nu mai au decat acoperisul deasupra lor, iluminatul electric poate fi inlocuit cu iluminatul natural. Tot ce trebuie sa faci este sa instalezi tuneluri solare, astfel incat ziua vei avea parte de lumina naturala, chiar daca nu exista nicio fereastra.

3 Foloseste oglinzi pentru reflectarea luminii

O oglinda pozitionata in locul corect poate sa sporeasca intensitatea luminii naturale din acea incapere.

4 Sparge peretii si mareste spatiul iluminat natural

Pune usi mari, de sticla, de sus pana jos, in loc de usa care da spre gradina si fa la fel cu usa de la balconul din dormitor. Deschide o camera prin renuntarea la peretele despartitor dintre ea si balcon, folosind arcuirea acestui spatiu pentru a aduce lumina care vine pe ferestrele balconului in camera respectiva. Vei avea mai mult spatiu, dar si mai multa lumina, indepartand un singur perete.

5 Foloseste usi de sticla

Numara, pe un singur nivel, cate usi obisnuite ai. Daca, de exemplu, ai un hol cu mai mult de 2 usi opace, lumina nu va putea circula in voie in acel spatiu. Inlocuieste usile opace cu usi de sticla mata, astfel incat sa lasi lumina sa treaca, pastrand totusi intimitatea unor spatii precum baia sau dormitorul.

6 Renunta la ferestrele mici

Ferestrele mici si foarte mici nu se justifica peste tot. De aceea, este bine ca acolo unde poti decide tu marimea, sa optezi pentru ferestre mai mari, pentru a beneficia de cat mai multa lumina naturala. In ceea ce priveste intimitatea, exista pe piata perdele si chiar panouri moderne, extrem de atractive, pe care le poti folosi, chiar si in 8 straturi, astfel incat sa obtii combinatia potrivita de lumina si intimitate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu