marți, 15 aprilie 2014

Sticla si designul bucatariei

Panourile decorative din sticla colorata securizata sunt o alternativa moderna la placile clasice de faianta, folosite de zeci de ani in placarea peretilor din bucatarie.
In 2013 tot mai multi designeri renunta la placarile cu faianta in proiectele de amenajare a bucatariilor si bailor ultra-moderne, in favoarea panourilor colorate din sticla, considerandu-le deosebit de frumoase si spectaculoase.
Inainte sa ne entuziasmam de frumusetea acestui tip de finisaj, va propun sa vedem care sunt avantajele si dezavantajele lui.
Avantajele panourilor decorative din sticla colorata securizata
1. O varietate mare de culori si nuante. In mod normal, pe langa culorile de baza, producatorii panourilor de sticla colorata au posibilitatea de a le produce in absolut orice varianta cromatica, de la nuantele cele mai deschise pana la cele mai inchise, de la culori simple si pana la cele cu irizatii metalizate etc.


2. Design unic. Daca nu va multumiti cu panourile din sticla simple, vopsite intr-o singura culoare, puteti alege oricand varianta sticlei imprimate digital cu diverse desene si imagini multicolore, care sa va reflecte personalitatea, decorand totodata bucataria intr-un stil unic.




. Capacitatea mare de a reflecta lumina. Spre deosebire de faianta obisnuita, panourile decorative din sticla colorata pot contribui la marirea vizuala a unei bucatarii de mici dimensiuni, datorita faptului ca sticla reflecta foarte bine lumina.
4. Dimensiunea ideala. Panourile din sticla colorata folosite in placarea anumitor zone din bucatarie (pe peretele din zona blatului de lucru, de exemplu) se realizeaza la comanda, in baza unor dimensiuni exacte. Asadar, la montare se vor incadra perfect in spatiul pentru care au fost comandate.
5. Suprafata perfecta, finisaj impecabil. Datorita faptului ca panourile din sticla sunt realizate dintr-o singura bucata, fara a necesita umplerea rosturilor si a imbinarilor (pentru ca acestea nu exista), peretele astfel placat ramane perfect neted.
6. Elemente de iluminat integrate. La comanda, se pot realiza panouri din sticla prevazute cu becuri LED integrate, care va vor ilumina blatul de lucru, usurandu-va astfel munca in bucatarie.




7. Usor de curatat si intretinut. Panourile decorative din sticla se intretin la fel de usor ca orice ferestra, cu ajutorul solutiilor spray pentru geamuri.





joi, 3 aprilie 2014

Importanta sticlei in designul interior

Sticla structurala constituie o modalitate de constructie potrivita pentru locuintele contemporane. Exista mai multe feluri de amenajare cu sticla structurala si mai multe avantaje ale acestui material.







Avantajele sticlei structurale

Sticla este folosita ca material de constructie in special in locuintele de lux, realizate in stil modern, care impresioneaza din prima clipa. Iata cateva dintre cele mai importante avantaje ale sticlei:

1 Design contemporan

Sticla structurala este foarte potrivita in designul contemporan. Aceasta da un look proaspat si stilat intregii locuinte. De exemplu, o scara din sticla este deosebit de atractiva intr-o locuinta privata si ofera, totodata, siguranta.

2 Cantitate maxima de lumina

Lumina este unul dintre elementele esentiale in locuintele moderne. Cu ajutorul unui perete sau tavan de sticla, se obtine maximum de lumina in interiorul locuintei. Adesea, sticla structurala este utilizata ca podea pentru o camera superioara si tavan pentru camera de sub ea, astfel incat spatiul sa fie deschis si lumina sa poata trece dintr-o parte in alta.
Podeaua se construieste dintr-o sticla tratata, special conceputa pentru a rezista la trafic. Beneficiarul se poate acomoda rapid cu o podea transparenta care leaga, de exemplu, livingul cu biroul aflat sub el.

3 Factorul impresie

In cazul unui apartament de lux sau a unei vile, uneori beneficiarii isi doresc sa existe un factor "Oau!". O podea de sticla transparenta impresioneaza din prima secunda in care se intra in acel spatiu. Sticla structurala are un puternic rol decorativ in designul general al locuintei.

4 Fluiditatea spatiului

Cu ajutorul peretilor mari de sticla, spatiul devine fluid. Se poate crea, astfel, o continuitate intre camere sau intre mediul interior si cel al gradinii. Principalul motiv al folosirii peretilor si usii de sticla este acela de a integra peisajul de afara in designul interior al acelui spatiu.


5 Delimitarea spatiului

Sticla structurala poate fi folosita cu succes pentru a delimita subtil spatiul. Una dintre cele mai intalnite variante o reprezinta zidurile din caramizi de sticla. O varianta moderna de delimitare a spatiului este de a avea o baie cu pereti de sticla in loc de peretii obisnuiti. In dormitoarele matrimoniale moderne, o baie din imediata apropiere, cu peretele de sticla, ofera o alternativa inedita, moderna si provocatoare.

In cazul unei mansarde sau al unui spatiu foarte mare, mici ziduri de sticla pot delimita diverse zone pentru anumite activitati, de la spatiul de dormit la cel pentru conversatie, studiu etc.


Usi de sticla desenate
Transparenta usilor de sticla de la parter te introduce rapid in atmosfera intregii amenajari. Diningul aflat in imediata vecinatate a intrarii este amenajat cu o masa impunatoare de lemn masiv si generos scaldat in lumina naturala oferita de zona vitrata. Verdele inchis aplicat la pereti este echilibrat de acesta suprafata bogata de zona vitrata, culoarea innobilind astfel spatiul si personalizandu-l puternic. Masa de opt persoane are incastrat un mozaic de ceramica ce atrage privirea inca de la inceput prin pretiozitatea cu care este realizat. Candelabrul generos asezat deasupra mesei puncteaza si mai bine zona de interes si de fapt rolul acestei incaperi.
Amenajare cu oglinzi   

Un alt element modern inserat in aceasta amenajare este oglinda. Asezarea a doi pereti de oglinda intregi fata in fata fac ca imaginea reflactata sa fie proiectata la infinit. Senzatia creata este una halucinanta, de piesa de arta contemporana. Dimensiunile foarte mici ale acestei bai de serviciu sunt astfel anulate, transformand- o intr-un spatiu deschis, infinit.


Metode de a aduce mai multa lumina naturala in casa ta



Lumina naturala este un atribut esential in orice locuinta, iar valoarea ei nu poate fi inlocuita cu nimic. In functie de spatiul respectiv, lumina naturala poate fi marita realizand diverse schimbari in decor.

1 Exploateaza ferestrele care dau spre sud

Unul dintre cele mai bune spatii din casa este cel cu ferestrele spre sud. Aici ai parte de multa lumina, chiar si iarna. Daca iti faci propria casa, alege sa construiesti aici ferestre mari, pentru ca lumina sa poata invada incaperea. Vei putea apoi sa pui in straturi perdele si draperii , pentru a gasi intensitatea potrivita de lumina de care ai nevoie.
Daca stai la bloc, este bine sa folosesti aceasta incapere ca pe una principala ( camera de zi ), pentru a te putea bucura de lumina naturala toata ziua.

2 Alege tuneluri solare

Daca stai la casa, in camerele din interior, care nu mai au decat acoperisul deasupra lor, iluminatul electric poate fi inlocuit cu iluminatul natural. Tot ce trebuie sa faci este sa instalezi tuneluri solare, astfel incat ziua vei avea parte de lumina naturala, chiar daca nu exista nicio fereastra.

3 Foloseste oglinzi pentru reflectarea luminii

O oglinda pozitionata in locul corect poate sa sporeasca intensitatea luminii naturale din acea incapere.

4 Sparge peretii si mareste spatiul iluminat natural

Pune usi mari, de sticla, de sus pana jos, in loc de usa care da spre gradina si fa la fel cu usa de la balconul din dormitor. Deschide o camera prin renuntarea la peretele despartitor dintre ea si balcon, folosind arcuirea acestui spatiu pentru a aduce lumina care vine pe ferestrele balconului in camera respectiva. Vei avea mai mult spatiu, dar si mai multa lumina, indepartand un singur perete.

5 Foloseste usi de sticla

Numara, pe un singur nivel, cate usi obisnuite ai. Daca, de exemplu, ai un hol cu mai mult de 2 usi opace, lumina nu va putea circula in voie in acel spatiu. Inlocuieste usile opace cu usi de sticla mata, astfel incat sa lasi lumina sa treaca, pastrand totusi intimitatea unor spatii precum baia sau dormitorul.

6 Renunta la ferestrele mici

Ferestrele mici si foarte mici nu se justifica peste tot. De aceea, este bine ca acolo unde poti decide tu marimea, sa optezi pentru ferestre mai mari, pentru a beneficia de cat mai multa lumina naturala. In ceea ce priveste intimitatea, exista pe piata perdele si chiar panouri moderne, extrem de atractive, pe care le poti folosi, chiar si in 8 straturi, astfel incat sa obtii combinatia potrivita de lumina si intimitate.