joi, 3 aprilie 2014

Importanta sticlei in designul interior

Sticla structurala constituie o modalitate de constructie potrivita pentru locuintele contemporane. Exista mai multe feluri de amenajare cu sticla structurala si mai multe avantaje ale acestui material.







Avantajele sticlei structurale

Sticla este folosita ca material de constructie in special in locuintele de lux, realizate in stil modern, care impresioneaza din prima clipa. Iata cateva dintre cele mai importante avantaje ale sticlei:

1 Design contemporan

Sticla structurala este foarte potrivita in designul contemporan. Aceasta da un look proaspat si stilat intregii locuinte. De exemplu, o scara din sticla este deosebit de atractiva intr-o locuinta privata si ofera, totodata, siguranta.

2 Cantitate maxima de lumina

Lumina este unul dintre elementele esentiale in locuintele moderne. Cu ajutorul unui perete sau tavan de sticla, se obtine maximum de lumina in interiorul locuintei. Adesea, sticla structurala este utilizata ca podea pentru o camera superioara si tavan pentru camera de sub ea, astfel incat spatiul sa fie deschis si lumina sa poata trece dintr-o parte in alta.
Podeaua se construieste dintr-o sticla tratata, special conceputa pentru a rezista la trafic. Beneficiarul se poate acomoda rapid cu o podea transparenta care leaga, de exemplu, livingul cu biroul aflat sub el.

3 Factorul impresie

In cazul unui apartament de lux sau a unei vile, uneori beneficiarii isi doresc sa existe un factor "Oau!". O podea de sticla transparenta impresioneaza din prima secunda in care se intra in acel spatiu. Sticla structurala are un puternic rol decorativ in designul general al locuintei.

4 Fluiditatea spatiului

Cu ajutorul peretilor mari de sticla, spatiul devine fluid. Se poate crea, astfel, o continuitate intre camere sau intre mediul interior si cel al gradinii. Principalul motiv al folosirii peretilor si usii de sticla este acela de a integra peisajul de afara in designul interior al acelui spatiu.


5 Delimitarea spatiului

Sticla structurala poate fi folosita cu succes pentru a delimita subtil spatiul. Una dintre cele mai intalnite variante o reprezinta zidurile din caramizi de sticla. O varianta moderna de delimitare a spatiului este de a avea o baie cu pereti de sticla in loc de peretii obisnuiti. In dormitoarele matrimoniale moderne, o baie din imediata apropiere, cu peretele de sticla, ofera o alternativa inedita, moderna si provocatoare.

In cazul unei mansarde sau al unui spatiu foarte mare, mici ziduri de sticla pot delimita diverse zone pentru anumite activitati, de la spatiul de dormit la cel pentru conversatie, studiu etc.


Usi de sticla desenate
Transparenta usilor de sticla de la parter te introduce rapid in atmosfera intregii amenajari. Diningul aflat in imediata vecinatate a intrarii este amenajat cu o masa impunatoare de lemn masiv si generos scaldat in lumina naturala oferita de zona vitrata. Verdele inchis aplicat la pereti este echilibrat de acesta suprafata bogata de zona vitrata, culoarea innobilind astfel spatiul si personalizandu-l puternic. Masa de opt persoane are incastrat un mozaic de ceramica ce atrage privirea inca de la inceput prin pretiozitatea cu care este realizat. Candelabrul generos asezat deasupra mesei puncteaza si mai bine zona de interes si de fapt rolul acestei incaperi.
Amenajare cu oglinzi   

Un alt element modern inserat in aceasta amenajare este oglinda. Asezarea a doi pereti de oglinda intregi fata in fata fac ca imaginea reflactata sa fie proiectata la infinit. Senzatia creata este una halucinanta, de piesa de arta contemporana. Dimensiunile foarte mici ale acestei bai de serviciu sunt astfel anulate, transformand- o intr-un spatiu deschis, infinit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu